(Takaisin)


Kuinka vaikeaa on yhden pelin löytäminen?

Viime aikoina olen kiinnostunut strategisista (japanilaistyylisistä) roolipeleistä. PSP:lle niitä tuntuu olevan melko niukasti, mutta useimmat niistä ovat saaneet erittäin hyvät arvostelut.

Yksi erittäin hyvät arvostelut saanut peli on Disgaea: Afternoon of Darkness, julkaistu vuonna 2007 (joten kyseessä ei ole edes mikään ikivanha peli).

Jostain kumman syystä tämä peli on täysin mahdotonta hankkia mistään.

Pitkällisen tutkinnan perusteella voin melkoisella varmuudella sanoa, että kyseistä peliä ei löydy mistään suomalaisesta pelikaupasta, tai mistään muustakaan kaupasta, joka myy pelejä (esimerkiksi tavaratalot). Ainakaan Tampereella peliä ei ole, eikä sitä tunnu internet-etsinnän perusteella löytyvän mistään muualtakaan.

Suomalaisista ja pohjoismaisista online-pelikaupoista peliä ei myöskään tunnu löytyvän. Puolenkuun Pelit -liikkeessä oli saatavilla kyseistä peliä joskus menneisyydessä, mutta kun tilasin sen heiltä, peli oli päässyt loppumaan, eivätkä he saa sitä enää mistään. (Useamman kuukauden odottelun jälkeen vaihdoin tilaukseni pelin jatko-osaan, joka on juuri ilmestynyt.) Muista pohjoismaisista verkkokaupoistakaan (esimerkiksi cdon.com) peliä ei tunnu löytyvän.

Kun etsin kuukausia sitten peliä amazon.co.uk:sta, peliä ei löytynyt. Tällä hetkellä heillä tuntuisi olevan yksi käytetty kappale hintaan 45.90 puntaa (plus 2 puntaa postimaksuja). Eli käytettynä tämän 2 vuotta vanhan pelin ehkä saisi noin 52 euron hintaan. (En tosin tarkistanut, postittavatko he sitä Suomeen.)

amazon.com:ista peliä saisi (tai ainakin sai muutama kuukausi sitten), mutta he eivät lähetä juuri kyseistä peliä Eurooppaan.

play.com väittää myyvänsä kyseistä peliä, mutta en saa ostettua sitä sieltä jonkun kummallisen teknisen vian takia. (Olen yrittänyt ottaa heihin yhteyttä jo yli viikon, ilman minkäänlaista vastausta.)

Kuinka vaikeaa voi yhden pelin, joka on vieläpä suhteellinen uusi, hyvät arvostelut saanut ja suosittu, hankkiminen olla? Olen yrittänyt hankkia kyseistä peliä jo kuukausitolkulla, ilman tuloksia. Asian vielä ymmärtäisi jos kyseessä olisi jokin ikivanha tuntematon peli, mutta kun kyse ei ole edes siitä. Pelikaupoissa on kasoittain merkittävästi vanhempia ja vähemmän suosittuja pelejä hyllytolkulla, mutta juuri tätä nimenomaista peliä ei tunnu löytyvän mistään.

Itse asiassa tämä ei ole ainoa peli, jota olen yrittänyt metsästää kuukausitolkulla tuloksetta. Toinen peli jota olen yrittänyt löytää on Jeanne d'Arc. Tämä peli tuntuu olevan vieläkin harvinaisempi kuin Disgaea (edes ne liikkeet, jotka väittävät myyvänsä, nyt tai menneisyydessä, Disgaea-peliä eivät tunnu kuulleensakaan Jeanne d'Arc -pelistä.)

Miksi tämän pitää olla näin vaikeaa?


(Takaisin)